Bordeaux rješio pitanje odbrane
Michael Ciani postao Girondinac

Le Championat

Bordeaux rješio pitanje odbrane

Trener francuskog prvaka Bordeauxa konačno može odahnuti. Nakon što je cijelo ljeto proveo tražeći zamjenu za Souleymanea Diawaru koji je otišao u Marseille, konačno je uspjeo.

Michael Ciani, dosadašnji štoper Lorienta novi je član Bordeauxa. Ugovor je potpisan na četiri godine, a visina transfera iznosi 4 miliona eura. Prije Ciania, Blanc je želio dovesti Adila Ramia iz Lillea, te dvojac Arsenala Philippea Senderosa i Mikaela Silvestrea, ali mu nije pošlo za rukom. 29-godišnji štoper, rođen u Francuskoj, ali su mu roditelji porijeklom iz Guadalupea, za čiji nacionalni tim igra, sjajnim igrama u dresu Lorienta privukao je pažnju mnogih francuskih klubova na sebe, ali je izazov igranja Lige prvaka s Bordeauxom prevagnuo da prihvati ponudu Lorienta Blanca. Ciani je u karijeri igrao za Charleroi u Belgiji, te Auxere i Lorient u Francuskoj. U dresu Lorienta prošle sezone odigrao je 29 utakmica, a ukupno je u karijeri odigrao 98 utakmica u francuskom prvenstvu, pri čemu je postigao 5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.