Bordeaux uvjerljiv na domaćem terenu protiv St. Etiennea

Igrana tri meča u francuskoj Ligue 1

Bordeaux uvjerljiv na domaćem terenu protiv St. Etiennea

Fudbaleri Bordeauxa pobijedili su danas na domaćem terenu St. Etienne u okviru 15. kola Ligue 1 sa uvjerljivih 3:0.

Bordeaux je poveo sa 1:0 već u 5. minuti kada se u strijelce upisao Mendy. Već u 31. minuti bilo je 2:0 za domaće, a ovog puta je mrežu gostiju zatresao Malcom. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku susreta viđen je još jedan gol i to od strane ponovo Mendyja koji je na kraju bio i najbolji pojedinac susreta. Bordeaux je nakon ove pobjede preskočio ekipu St. Etiennea na tabeli i sada ima 20 bodova, odnosno jedan više od današnjeg rivala.

U dva današnja susreta koja su započela od 19.00 časova, Amiens je porazio Dijon sa 2:1 na domaćem terenu, dok su Strasbourg i Caen podijelili bodove odigravši meč bez golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi