Bordo ekspedicija krenula u Crnu Goru

Jović najavljuje ofanzivu

Bordo ekspedicija krenula u Crnu Goru

A. Haznadarević

Ekipa FK Sarajevo jutros je krenula u Crnu Goru, gdje će u četvrtak odigrati revanš susret 3. pretkola Evropske lige protiv Zete.

Jedini preostali bh. predstavnik u evropskim takmičenjima, nakon prvog meča ima prednost od jednog gola razlike, no to definitivno ne smije značiti da se naši momci mogu opusititi, jer 2:1 iz prvog susreta sasvim sigurno nisu velika garancija za prolazak, te će u Pogodirici morati krajnje ozbiljno pristupiti meču.

Šef stručnog štaba Sarajeva je svjestan značaja ovog susreta, te je najavio ofanzivnu igru bh. momčadi:

"Bit će to zahtjevna utakmica, jer je najvažnija u ovoj sezonu. Nećemo se braniti, imamo imperativ da odigramo dobro, plasiramo se u play-off i obradujemo naše navijače. Vidjeli smo da smo kvalitetniji i ne smijemo se braniti i time im dopustiti da naprave pritisak na našu defanzivnu liniju. Tražit ćemo golove i nadam se da ćemo ofanzivnim pristupom to i postići te da će to biti dovoljno za prolazak dalje", istakao je strateg bordo momčadi Dragan Jović, koji se osvrnuo na nekoliko problema s povredama i odlascima koje trenutno ima u kadru:

"Istina je da smo izgubili Krpića i Haskića i to jeste mali problem u ovom trenutku, no, Hadžić je spreman i igra dobro. Problem ćemo riješiti kada Samir Nuhanović stekne pravo nastupa, a to će biti već u nedjelju u Prijedoru", zaključio je Jović.

Uzvratni susret Sarajeva i Zete igrat će se u Podgorici na stadionu "Pod Goricom" u četvrtak, 9. avgusta sa početkom u 20 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije