Bordo mašina protutnjala Ugljevikom: Sarajevo pregazilo Zvijezdu 09!
Tim s Koševa je ponovo bio izuzetno raspucan

Lagan gostujući trijumf

Bordo mašina protutnjala Ugljevikom: Sarajevo pregazilo Zvijezdu 09!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su kao gosti u Ugljeviku ekipu Zvijezde 09 rezultatom 0:4 u susretu 7. kola Premijer lige BiH.

Bordo tim je u ovaj meč ušao kao favorit, a to su na kraju potvrdili i na terenu gdje su bili dominantni.

Uvodnih 20-ak minuta donijelo je po nekoliko dobrih pokušaja na obje strane. Najbliži da postignu gol bili su Hebibović kod Sarajeva i Huseinbašić kod domaćeg tima, ali njihovi lukavi pokušaju nisu bili precizni..

Sarajevo je do vodstva stiglo u 28. minuti. Spektakularan gol za prednost od 0:1 postigao je Benjamin Tatar.

Nisu se gosti zaustavili već su i nakon vodećeg gola napadali, a do drugog gola su stigli u 38. minuti. Hebibović je ubacio sa desne strane, a Mersudin Ahmetović majstorski glavom pogađa za 0:2.

Tačka na odlično prvo poluvrijeme gostiju stavljena je u 45. minuti kada još jednu lijepu akciju i asistenciju Tatara koristi Amar Rahmanović koji pogađa za 0:3.

I u nastavku je Sarajevo bolji tim, a do četvrtgo gola gosti stižu u 55. minuti. Lijepu akciju i asistenciju Adukora završava Rahmanović za 0:4.

Tek ponekad je domaći tim uspijevao da zaprijeti golu Kovačevića, ali su se šanse pred golom Dejanovića redale.

Handžić je imao veliku šansu u 69. minuti. Hebibović ga je uposlio, a ovaj je želio da se poigra sa golmanom domaćih koji mu sjajno brani šut.

Do kraja ekipa Husrefa Musemića mirnom igrom završava posao. Ostalo je 0:4 i Sarajevo je ostvarilo još jedan uvjerljiv trijumf.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Zvijezda 09 - Sarajevo 0:4 (Tatar 28', Ahmetović 38', Rahmanović 45', 55')

ZVIJEZDA 09: Dejanović, S.Filipović, Krajišnik, Husić, Huseinbašić, Zlatković, Tojčić, M. Filipović, Vojinović, Škahić, Ćulum.

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Šabanović, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Šofranac, Mustafić, Adukor, Dupovac, Tatar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
BRAVO BRACO PITARI,OVE GODINE TITULA.SAMO JAKO
16 0
ratip irats
Bravo momci, svaka cast...
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi