Bordo momčad bolja od podmlađene Slobode

Premijer liga, 1. kolo

Bordo momčad bolja od podmlađene Slobode

Adnan Beganović

Fudbaleri aktuelnog viceprvaka naše zemlje, Sarajeva, pobjedom su otvorili novu premijerligašku sezonu. Naime, bordo momčad je na Koševu sa 2:1 savladala podmlađenu Slobodu.

Tuzlanski sastav u Sarajevo je doputovao bez nekoliko iskusnih prvotimaca, što se i vidjelo na terenu. U dresu Slobode između ostalog nije bilo Mujkića, Nikolića, Slomića i Bekića, a priliku su dobili neki novi tuzlanski klinci.

Na samom otvaranju utakmice, tačnije u 6. minuti Obuća je iz dobre pozicije šutirao pored gola Slobode. Sedam minuta kasnije Belošević pokušava sa nekih 30 metara, ali je neprecizan.

U 18. minuti lijepa akcija bordo momčadi. Kojašević i Handžić duplim pasom izbacuju odbranu Slobode iz igre, no ovaj drugi šutira u dobro postavljenog Divkovića. Dbva minuta kasnije pokušava Obuća, ali golman Slobode opet izlazi kao pobjednik.

U 27. minuti Šćepanović je sjajno šutirao iz slobodnjaka, ali Divković je opet na mjestu, da bi sedam minuta kasnije i Sloboda zaprijetila. Slobodan udarac izveo je Halilović, ali Hamzić je na mjestu.

Pet minuta prije kraja poluvremena bordo momčad je imala najbolju priliku. Torlak je lijepo centrirao, no Haskić glavom sa pet metara pogoađa samo stativu Slobodinog gola.

U drugi dio izabranici Jiržija Plišeka ušli su još ofanzivnije, a takva igra isplatila im se u 50. minuti. Kojašević je dobro šutirao, Divković kratko odbio, a Obuća zakucao loptu u praznu mrežu.

Nakon vodstva domaćih tempo igre je opao i ništa specijalno nije se dešavalo na terenu do 68. minute kada bordo momčad udvostručuje svoju prednost. Izvrnim šutem sa nekih 20 metara golmana Slobode savladao je Kojašević.

Samo sedam minuta kasnije tuzlanski premijerligaš vraća se u igru. Nesporazum Hamzića i Dupovca koristi Ribić i smanjuje prednost domaćih na 2:1.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, izuzmemo li 86. minutu kada je opet Kojašević sjajno šutirao sa 20 metara, ali lopta je prošla malo iznad grede.

Sve u svemu zaslužena pobjeda Sarajeva, no i podmlađena Sloboda zaslužuje pohvale.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.