Bordo prijatelji izgubili povjerenje u upravljačke strukture

Rezime sezone Bordo prijatelja

Bordo prijatelji izgubili povjerenje u upravljačke strukture

O. Lekić

Fudbalski klub Sarajevo sezonu 2015/2016 neće pamtiti po dobrom. Naime, tokom cijele godine stvari u FK Sarajevo nisu funkcionisale na najbolji način, a epilog toga je skroman rezultat, odnosno neizboren nastup u evropskim takmičenjima.

Rezime sezone dali su i iz Udruženja Bordo prijatelji 1946 sa zaključcima na samom kraju svog obraćanja navijačima Sarajeva, ali i bh. sportskoj javnosti.

1. Uduženje Bordo prijatelji insistira na utvrđivanju okolnosti i određivanju krivaca za sve propuste u toku sezone 2015/16 koji su rezultirali lošim sportskim rezultatima FK Sarajevo. Ovim istovremeno, članovi Udruženja iskazuju svoje nepovjerenje upravljačkoj strukturi Kluba u cjelosti! Pozivamo sve one koji su učestvovali u donošenju odluka za Klub da preispitaju svoje učinke u tome, nedvojbeno utvrde eventualnu vlastitu krivicu u svjetlu nastalih posljedica i da preduzmu korake u skladu sa svojom moralnom odgovornosti.

2. Udruženje Bordo prijatelji 1946 odlučno je u provedbi odluke po kojoj nije ni do sada, a neće ni u narednom periodu,  delegirati svoje članove na bilo koju upravljačku izvršnu poziciju u Klubu, niti će dozvoliti svojim članovima ponovno samovoljno upošljavanje. To bi proizvelo dualitet članstva koje bi za rezultat moglo imati isključivanje iz Udruženja!

3. Da će Udruženje Bordo prijatelji 1946 na predstojećoj skupštini FK Sarajevo izaći sa vlastitim prijedlogom organizacione strukture Kluba za naredni period! Napominjemo da se, pri tom, neće upuštati u nominiranje imena za pojedine funkcije kao što nije ni do sada. To stoga što je pitanje kadrova uslovljeno preciznom vlasničkom strukturom Kluba, a i zato što to pitanje smatramo moralnom i nadasve, poslovnom odgovornošću nadležnih ljudi.

4. Udruženje Bordo prijatelji 1946 će nastaviti praksu pružanja besplatnih intelektualnih usluga Fudbalskom klubu Sarajevo što je i osnovna misija UBP 1946 od osnivanja do danas. Ističemo da ćemo takve usluge pružati isključivo na izričit zahtjev Kluba, odnosno nadležnih osoba unutar Kluba i one će se odnositi isključivo na: pravne, ekonomske, marketinške, medijsko-propagandne i poslove vezane za obilježavanje jubileja i svečanosti FK Sarajevo!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

5. Ko god radi protiv interesa i na štetu Fudbalskog kluba Sarajevo ne može se smatrati navijačem i prijateljem Sarajeva, ne voli Klub i nema našu podršku.

Cjelokupni rezime sezone od strane Udruženja Bordo prijatelji možete pročitati OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi