Bordo tim rutinski do pobjede u Bijeljini: Radnik lak plijen za Sarajevo!
Foto: FK Sarajevo

Dupovac i Ahmetović za nova tri boda

Bordo tim rutinski do pobjede u Bijeljini: Radnik lak plijen za Sarajevo!

E. Škorić

U prvom od dva meča koja su planirana za danas, Radnik je ugostio Sarajevo, a bordo tim je na kraju slavio s 2:0.

Sarajevo ostaje jedina neporažena ekipa u Premijer ligi ove sezone, a nakon treće pobjede tim Vinka Marinovića probio se na drugo mjesto sa 11 bodova i ima odigrati jednu utakmicu sa Olimpikom. Što se tiče Radnika, on je uz Olimpik jedini tim bez pobjede u prvih šest kola.

Sarajevo je preuzelo incijativu od samog početka meča, a u 12. minuti poništen je gol Fanima zbog nedozvoljene pozicije. U 18. minuti gosti su poveli. Novajlija u timu Sarajeva Pejović je centrirao iz kornera, a iskusni Dupovac pogodio za 1:0.

U 24. minuti Ahmetović je pogodio stativu nakon lijepog proigravanja od strane Tatara, a minutu kasnije Radnik uzvraća preko Popare, no nedovoljno jak i precizan udarac da bi se savladao Kovačević.

Opasnost pred golom Radnika u 26. minuti nakon ubačaja Hodžića, Ahmetović je pokušao atraktivno petom, na kraju svega korner za goste. I onda u 33. minuti sjajni Ahmetović pogađa za 2:0. Jukić je prošao po lijevoj strani, ubacio za Fanima, ovaj pada, a lopta se odbija do iskusnog 'Ahme' koji takve situacije ne promašuje.

U završnici prvog dijela Kozić je odbranio udarac Jukića, a nastavak ipak u nešto slabijem ritmu i bez prevelikih šansi. Najbolju šansu Radnik je imao u 76. minuti, kada je Novaković glavom šutirao na ubačaj Motike, a lopta odlazi malo pored gola.

Motiak je u 84. minuti sjajno šutirao, a Kovačević opet sjajno reagovao i danas saluvao svoju mrežu, a njegov tim ostvario jako važnu pobjedu i vratio se u sami vrh.

Slijedi reprezentativna pauza, a nakon toga će Sarajevo ugostiti Borac u derbiju sedmog kola, dok će Radnik u goste Tuzla Cityju.

Radnik - Sarajevo 0:2 (Dupovac 18, Ahmetović 33)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Kozić, Novaković, Mekić, Vasić, Bradonjić, Popara, Zukić, Huseinbašić, Đurić, Koraksić, Šubert.

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Ahmetović, Miličević, Salčin, Pejović, Jukić, Đokanović, Dupovac, Tatar, Fanimo

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

brachuka
pejovic odlican igrac
28 2
Zapad
Ovu ligu cemo samljeti.
21 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi