Borgetti se oprostio
Jared Borgetti

Najbolji strijelac meksičke reprezentacije svih vremena

Borgetti se oprostio

M. Maksimović

Najbolji strijelac u istoriji meksičke reprezentacije Jared Borgetti (37) zaključio je igračku karijeru.
Nakon 16 godina bavljenja fudbalom i 12 klubova, Borgetti se odlučio na odlazak u penziju.

"Dosta je. Vrijeme je za oproštaj od aktivne karijere. No, sasvim sigurno neću napustiti fudbal, jer ovaj sport je moj život," poručio je Borgetti ili "pustinjska lisica" kako ga zovu u domovini.

Karijeru je započeo u Atlasu 1994. godine, a dvije godine kasnije preselio je u Santos Lagunu.
Igrao je i za Cruz Azul, Monterrey, Guadalajaru, Pueblu, Moreliu, León, Al Itihad, Pachucu i Dorados de Sinaloa. Okušao se i u Evropi, no nije dugo izdržao na "Starom kontinentu". Tek jednu sezonu u Boltonu za koji je odigrao 19 utakmica i zabio dva gola. Za reprezentaciju je odigrao 89 utakmica i zabio je 46 golova i najbolji je strijelac u istoriji reprezentacije.

Na drugom mjestu je Cuauhtémoc Blanco (39), dok treće mjesto dijele Carlos Hermosillo (35) i Luis Hernandez (35).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.