Borghi novi trener Boca Juniorsa

Četiri trenera u četiri mjeseca

Borghi novi trener Boca Juniorsa

Edmir Škorić

Claudio Borghi imenovan je danas za novog trenera argentinskog Boca Juniorsa. Ovo je četvrti trener u posljednja četiri mjeseca na klupi Boce.

U januaru je klupu Boca Juniorsa napustio Alfio Basile, nakon toga svoju su sreću okušali Albel Alves te Roberto Pompei, no bezuspješno. Posljednji u nizu je Claudio Borghi, koji je odmah na početku najavio svoje ambicije.

"U Boci postoji tanka linija između dobrog i lošeg, pa će ovo biti velik izazov. Jedini cilj ovdje je, kao i u svim velikim klubovima, naslov. Osjećam se ponosnim što treniram u klubu koji ima veliku povijest, kako u nacionalnoj tako i međunarodnoj razini", kazao je Borghi za službenu klupsku stranicu.

Boca Juniors iza sebe ima jednu veoma lošu sezonu, a evo šta o tome misli novi trener.

"Ne želim biti primitivan prema trenerima koji su ovdje bili prije mene,ali vjerujem da je nedostajao balans.

Već se kao moguće pojačanje najavljuje Matias Fernandez, dok bi Roman Riquelme mogoa propustiti početak naredne sezone zbog povrede koljena.Borghi je u sezoni 1985/86 nastupao za reprezentaciju Argentine, a prije Boca Juniorsa trenirao je Argentinos Juniors, Independiente, Colo-Colo i Audax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti