Borini iz Liverpoola na posudbu u Sunderland

Borini iz Liverpoola na posudbu u Sunderland

Edmir Škorić

Mladi napadač Liverpoola, Italijan Fabio Borini, poslan je na posudbu u Sunderland.

Borini će u Sunderlandu provesti ostatak sezone nakon što nije uspio da se nametne ove sezone treneru Berndanu Rogersu. 

Dvadesetdvogodišnji Italijan postigao je samo dva gola u 20 utakmica prošle sezone, a na Anfield je stigao iz Rome za 10.5 miliona funti.

Borini je prve nogometne korake napravio u Bologni, da bi prvi profesionalni ugovor potpisao s Chelseajem 2009. godine, no tu je odigrao svega četiri utakmice, pa je posuđen Swanseaju (tada drugoligašu). 

Zasad je najbolje partije pružao u Romi gde je postigao devet pogodaka u 24 utakmice. Sigurno da se radi o talentiranom igraču, pa upravo zbog toga Redsi ne pomišljaju da ga prodaju, te žele da ga "probude" posudbom u Sunderland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.