Borini potpisao za Liverpool

Borini potpisao za Liverpool

Midhat Šljivak

Mladi italijanski napadač Fabio Borini od večeras je i zvanično novi fudbaler Liverpoola.

Ovaj 21-godišnjak među Redse stiže iz Rome, a Liverpool je za njegove usluge Vučici isplatio sumu od 14 miliona eura. Borini je prvi igrač koji je stigao u klub nakon što je za menadžera imenovan Brendan Rodgers, a u timu sa Anfileda Borini će nositi dres sa brojem 29.

"Veoma sam zadovoljan što sam potpisao za Liverpool. Radujem se povratku u Englesku, naročito jer sam stigao u veliki klub koji je u prošlosti osvojio mnogo trofeja, a nadam se da će ih osvajati i u budućnosti", rekao je mladi napadač koji je na prethodnom prvenstvu Evrope osvojio srebrenu medalju sa reprezentacijom Italije.

Borini je u karijeri pored Rome igrao i za Parmu, Chelsea i Bolognu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.