Boris Gavran tvorac sjajnih rezultata Rudara

Rudari na čelu premijerligaške karavane

Boris Gavran tvorac sjajnih rezultata Rudara

A. Beganović

Nakon tri kola na čelu premijerligaške karavane na iznenađenje mnogih nalazi se Rudar iz Prijedora, a najveće zasluge za sjajne igre prijedorske momčadi sasvim sigurnu pripadaju mladom stručnjaku Borisu Gavranu.

Na otvaranju premijerligaške sezone Rudar je pred domaćim navijačima osvojio sam bod u duelu sa Leotarom i već tada se moglo čuti u bh. sportskoj javnosti da je Prijedorčani jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang.

Međutim, tako nisu mislili Boris Gavran i njegovi izabranici koji su u 2. kolu šokirali Pecaru, da bi potom tri boda iz Širokog Brijega potvrdili u duelu sa Drinom.

"Sjajno smo odradili pripreme i mislim da se to sada i vidi. Iako smo ostali bez sjajnog Asmira Avdukića, te iako su nam povrijeđeni Kušmić i Džafić, sjajno smo otvorili sezoni i zasluženo smo na vodećoj poziciji", rekao je za naš portal trener aktuelnog lidera Premijer lige i dodao:

"Kiksali smo u 1. kolu, no znali smo da imamo kvalitet i već u Širokom Brijegu smo to dokazali. Nakon tri kola nalazimo se na čelu tabele, a ako nam se ukaže prilika vrlo rado ćemo tu ostati i dalje. U narednom kolu  gostujemo Veležu i na tom susretu ćemo igrati na pobjedu".

Mladi i ambiciozni Gavran preuzeo je Rudar u prošloj sezoni, kada su svi već vidjeli prijedorskog premijerligaša u nižem rangu, no ovaj nekadašnji fudbaler Čelika vjerovao je u sebe i svoje trenerske sposobnosti.

"Kada sam dobio poziv iz Prijedora odlučio sam prihvatiti rizik. Znao sam da situacija u klubu nije baš sjajna, no s čelnim ljudima kluba sam zasukao rukave i uspjeli smo ostati u društvu najboljih, a sada smo na čelu tabele, što je dobar pokazatelj da nisam pogriješio. Iako smo imali start iz snova ambicije kluba nisu porasle, odnosno naš jedini cilj je ostati u Premijer ligi. Međutim, želim naglasiti da ćemo ukoliko nam se pruži prila za ostankom u vrhu, istu znati iskorisiti", ističe Gavran.

Šef stručnog štaba prijedorskog Rudara smatra da je i suđenje na početku ove sezone izvanredno, te da je i to jedan od razloga za dobar start njegove momčadi.

"Želim naglasiti da je i suđenje početkom ove sezone mnogo bolje u odnosu na neke prethodne. Igrali smo u Širokom Brijegu gdje smo doista imali izvanredne uslove, a i u posljednjem meču sa Drinom, glavni sudija susreta Adnan Pervan je sjajno odradio svoj posao. Mnogo mlađih sudija je sada na listi i doista me to raduje", zaključio je trener vodeće momčadi Premijer lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.