Borja Valero: Želimo osvojiti Evropsku ligu

Villarreal dočekuje Twente

Borja Valero: Želimo osvojiti Evropsku ligu

Edmir Škorić

Villarreal će u četvrtak navečer na El Madrigalu ugostiti Twente u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige.

Žuta podmornica je za vikend poražena od Barcelone na domaćem terenu u prvenstvenom ogledu, no veznjak Villarreala Borja Valero smatra da to neće previše utjecati na utakmicu s Twenteom.

"Utakmicu očekujemo u pozitivnom okruženju. Istina, izgubili smo od Barcelone, ali smo bili poprilično dobri i čak smo mogli izjednačiti pred kraj. Pokušat ćemo u istom duhu nastaviti i u Evropskoj ligi. Uvjereni smo da možemo osvojiti ovo natjecanje", kazao je Valero, dodavši:

"Već smo izbacili neke velike momčadi i ne preostaje nam ništa drugo nego da idemo do kraja- Moramo se boriti do smrti u svakoj utkamici, želimo li postići naš cilj".

Villarreal je ranije iz natjecanja izbacio Napoli i Bayer Leverkusen, a prvi put se u nekom od evropskih natjecanja sastaju sa holandskim Twenteom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.