Borovac: Iz kola u kolo ćemo podizati formu

Čapljina u derbiju bolja od Rudara iz Kaknja

Borovac: Iz kola u kolo ćemo podizati formu

Uz lidera na tabeli Jedinstvo iz Bihaća jedini klub sa stopostotnim učinkom nakon prva dva kola 1.lige FBiH je Čapljina.

U derbiju drugog kola na Bjelavama su izabranici Damira Borovca savladali Rudar iz Kaknja. Prethodno su Čapljinci u Doboj Kaknju upisali bodove kod novajlije Mladosti.

“Rudar je došao igrati otvoreno, pokušali su nas rano ugroziti, ali su iskreno u nekim situacijama djelovali jako čudno. Ostavljali su nam prostor i poklanjali lopte u opasnoj zoni. Nismo igrali onako kako smo zamislili, ali je rezultat odličan. Siguran sam da će se forma iz kola u kolo podizati,” izjavio je Borovac.

Naredno kolo donosi derbi na Tušnju između Slobode i Čapljine. Borovac se ponovno nada povoljnom ishodu meča.

“Sloboda možda trenutno nema prejak igrački kadar, ali taj klub ima posebnu težinu u ovom rangu. Mudrom ćemo igrom čekati svoje šanse, ukoliko se ukažu nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat,” dodao je trener Čapljine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.