Borriello želi Balotellija u Milanu

Borriello želi Balotellija u Milanu

Edmir Škorić

Milanov napadač Marco Borriello bi u crveno-crno dresu rado vidio Mario Balotellija, mladog napadača ljutog gradskog rivala Intera.

Balotelli je u posljednje vrijeme postao ključan igrač Intera, postigavši nekoliko pogodaka u zadnjih par utakmica. Italijanski napadač porijeklom iz Gane se najbolje ne slaže sa trenerom Jose Mourinhom, koji ga najprije ocijeni sa nulom (na skali 0-10), a onda ga predstavi kao igrača koji nema loše odlike.

19-godišnjak bi tako mogao u ljeto napustiti Meazzu, a navodno bi njegov novi klub mogao biti Milan. Rado bi ga u svlačionici vidio i Milanov napadač Marco Borriello, koji je za selekciju Italije nastupio u prijateljskom ogledu protiv Kameruna.

"Želim Interovog igrača u dresu Rossonera", kazao je Borriello.

Balotelli je trenutno rezerva Samuel Eto'u i Diego Militu, dok mu konkurenciju predstavlja i bivši napadač Lazija Goran Pandev. 'Super Mario' je u dobrim odnosima sa Clarence Seedorfom i Amantino Mancinijem, pa bi i to mogao biti jedan od razloga da se preseli u drugi dio grada mode.

Napomenimo da je jednom prilikom Balotelli kazao kako navija za Milan, što je razljutilo navijače Intera, a često ga spominju i navijači torinskog Juventuas. Dakako, u negativnom kontekstu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti