Borussia bez Barriosa u Grčkoj

Borussia bez Barriosa u Grčkoj

Edmir Škorić

Paragvajski reprezentativac Lucas Barrios propustit će ogled svoje momčadi dortmundske Borussije i Olympiakosa u trećem kolu Lige prvaka u srijedu.

Barrios je na treningu povrijedio list, ali ima problema i s kičmom. Stoga su iz Dortmunda saopštili kako će bez Paragvajca igrati protiv Olympaikosa. U Grčkoj će biti i bez sjajnog defanzivca Patrika Owomoyjele, koji se povrijedio u prvenstvenom susretu s Werderom prošlog petka.

Barris je već ranije pauzirao dva mjeseca zbog teške povrede koju je zadobio u julu na Copa Americi.

Za Borussiju je Paragvajac prošle sezone postigao 16 golova.

Borussiji je potrebna pobjeda nad Grcima kako bi i dalje ostali u igri za plasman u osminu finala Lige prvaka. Nijemci su remizirali (1:1) s Arsenalom, a onda su u Marseilleu poraženi s 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.