Borussia (D) bolja od Werdera, Mujdža asistent za Freiburg

Bundesliga, 26. kolo

Borussia (D) bolja od Werdera, Mujdža asistent za Freiburg

E. Škorić

Nogometaši dortmundske Borussije slavili su minimalnu pobjedu nad Werderom iz Bremena u 26. kolu njemačke Bundeslige.

Tako su aktualni prvaci s nova tri boda došli na osam bodova prednosti u odnosu na glavnog konkurenta, ekipu Bayerna, koja danas igra protiv Herthe u Berlinu.

Werder je u Dortmundu minimalno poražen, iako je Borussia imala nekoliko dobrih prilika da pobjedu učini uvjerljivijom. Gol odluke postigao je Japanac Shinji Kagawa u osmoj minuti.

Freiburg bh. reprezentativca Mensura Mujdže uspješno je prošao gostovanje u Hamburgu i osvojio vrijedne bodove u borbi za opstanak. Gosti su na Imtech Areni nakon poluvremena imali 2:0 vodstvo.

Johannes Flum je matirao Jriži Drobnyja u 20, a Daniel Caligiuri, na asistenciju Mujdže, u 43. minuti. Cedric Makiadi je postigao treći gol u 72. minuti, a poraz HSV-u ublažio Hrvat Ivo Iličević u 75. minuti.

Wolfsburg je s 3:1 slavio u Nuernbergu. Golove za Vukove postigli su Mario Mandžukić te dva Patrick Helmes. Prethodno je domaćin poveo u devetoj minuti golom Daniela Didavija.

Borussia Moenchengladbach se pobjedom u Leverkusenu izjednačila s drugoplasiranim Bayernom. Mrežu Apotekara već u sedmoj minuti pogađa Marco Reus, a Bayer poravnava preko Sergeja Kiesslinga petnaestak minuta prije kraja. Ipak, dvije minute prije kraja, Igor de Camargo na ubačaj Reusa donosi veliko slavlje gostima.

Augsburg je s 2:1 dobio Mainz, iako su gosti prvi poveli golom Samija Allaugija u 36. minuti. Na  1:1 poravnao je Ja-Cheol Koo u završnici prvog dijela. Sebastian Langkamp u 51. pogađa za konačnih 2:1.

Bundesliga, 26. kolo:

Augsburg - Mainz 2:1 (Koo 43, Langkamp 51/ Allagui 36)
Borussia D. - Werder 1:0 (Kagawa 8)
HSV - Freiburg 1:3 (Iličević 74/ Flum 20, Caligiuri 43, Makiadi 72)
Bayer - Borussia M. 0:1 (Kiessling 75/ Reus 7)
Nuernberg - Wolfsburg 1:3 (Didavi 9/ Mandžukić 15, Helmes 24, 53)

 


www.todayfoot.com Le 0-1 Mo 17/03/2012 by 123dz
www.todayfoot.com Le 1-1 Mo 17/03/2012 by 123dz
www.todayfoot.com Le 1-2 Mo 17/03/2012 by 123dz
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.