Borussia dovodi  najboljeg strijelca svijeta
Barrios mijenja Freia

Bundesliga

Borussia dovodi najboljeg strijelca svijeta

Uprava Borussie Dortmund je potvrdila da je dogovorila prelazak u svoje redove Lucasa Barriosa iz čileanskog Colo-Cola za 4,4 miliona eura, čime će biti završena potražnja za zamjenom Alexandrea Freia koji je otišao u Basel .

Lucas Barrios je prošle sezone bio najbolji strijelac na svijetu sa 37 golova postignutih u zvaničnim utakmicama u dresu najvećeg čileanskog kluba Colo-Cola, koji je zapao u finansijske dugove, pa je bio prisiljen prodati najboljeg igrača. 

24-godišnji Argentinac je u zimskom prijelaznom roku bio na meti Herthe i Werdera, a interesovao se i Schalke, ali su tada Čileanci tražili tri puta više novca nego sad, ali kad su upali u finansijske probleme odlučili su prodati Lucasa po svaku cijenu, što su u Dortmundu iskoristili. 
Iako ugovor još nije potpisan, u Dortmundu tvrde da neće biti nikakvih problema, te da Barrios u Njemačku dolazi u ponedjeljak , kada će obaviti ljekarski pregled te potpisati ugovor na četiri godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.