Borussia krenula furiozno protiv Udinesea pa "povukla ručnu", meč je na kraju morao biti prekinut
Nije bilo uslova za igru

Vremenski uslovi nisu dozvolili da se utakmica odigra do kraja

Borussia krenula furiozno protiv Udinesea pa "povukla ručnu", meč je na kraju morao biti prekinut

S. Pašalić

Borussia Dortmund je danas nastavila sa pripremama za novu sezonu i stigla do nove pobjede.

Milioneri su i u četvrtoj utakmici stigli do pobjede rezultatom 4:1, a protivnik je ovaj put bio italijanski Udinese.

Već u 6. minuti je Thorgan Hazard pogodio za 1:0 nakon što je odbrana Udinesea jako loše reagovala u svom šesnaestercu.

U 19. minuti je bilo 2:0, a strijelac sa bijele tačke je bio Mario Gotze. Samo devet minuta kasnije Borussia je odigrala sjajnu akciju koju je na kraju golom krunisao Julian Weigl za 3:0

Pred kraj prvog poluvremena, u 44. minuti Borussia je postigla i četvrti gol, a strijelac je bio Julian Brandt koji je iskoristio grešku igrača Udinesea i pogodio za 4:0.

U nastavku je Borussia "povukla ručnu", a trener Lucien Favre je napravio i veliki broj izmjena pa njegova ekipa nije u drugom poluvremnu postigla niti jedan gol.

Zato je to uspjelo ekipi Udinesea koja je u 76. minuti postigla počasni gol, a strijelac je bio Rolando Mandragora koji je sjajno pogodio iz slobodnog udarca. Bh. nogometaš Mato Jajalo je igrao do 66. minute u ekipi Udinesea.

Utakmica je na kraju završila u 82. minuti jer je zbog jake kiše teren bio natopljen vodom i glavni sudija je odlučio da ne postoje uslovi da se utakmica nastavi.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi