Borussia se u velikom stilu vratila na pobjednički kolosijek
Foto: EPA

Werder nastradao u Monchengladbachu

Borussia se u velikom stilu vratila na pobjednički kolosijek

Fudbaleri Borussie iz Monchengladbacha su večeras na svom terenu dočekali Werder, kojem su napunili mrežu do vrha.

Borussia je slavila sa 5:1, a u vodstvo je stigla već u 12. minuti preko Stindla. Christensen je u 31. minuti povisio na 2:0, što je bio rezultat prvog dijela igre.

Isti igrač je nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu pogodio za 3:0, da bi u 56. minuti Pizarro sa bijele tačke vratio nadu Werderu i smanjio prednost domaćina.

U 70. minuti je dosuđen još jedan jedanaesterac, ali ovoga puta za domaći tim. Raffael je bio siguran i postigao četvrti gol za Borussiju, da bi dvije minute prije kraja utakmice Nordtveit pogodio za konačnih i sigurnih 5:1.

Borussia je ovom pobjedom prekinula niz od dva poraza i stigla na četvrto mjesto na tabeli. Werder je u daleko lošijoj situaciji jer se nalazi u opasnoj zoni sa samo 19 bodova.

Bundesliga, 20. kolo:
Borussia M. - Werder 5:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi