Borussija potopila Shakthar u Dortmundu

Borussija preko Shakthara u četvrtfinale

Borussija potopila Shakthar u Dortmundu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda savladali su večeras na svom Signal Iduna Parku Shakhtar iz Donetska sa 3:0 u revanš susretu osmine finala Lige prvaka, te su prošli među osam najboljih ekipa Evrope sa ukupnom pobjedom od 5:2.

Prvu ozbiljniju priliku imala je Borussija preko Lewandowskog, ali njegov udarac je Pyatov dobro odbranio. Nakon ove prilike uslijedila je prava uspavanka. Domaći tim je kontrolisao loptu, a u 31. minuti stigli su do zasluženog vodstva. Mario Götze je izveo korner, a Felipe Santana je najviši u skoku, te matira Pyatova za vodstvo Dortmunda od 1:0.

Samo šest minuta kasnije novi gol u mreži Shakthara. Lewandowski je odličnom loptom poslužio Götzea, koji postiže majstorski gol za ubjedljivu prednost od 2:0.

Jedinu priliku u prvom poluvremenu Shakthar je imao u sudijskoj  nadoknadi kada je Fernandinho dobro šutira, ali je njegov šut ispod prečke izvadio Roman Weidenfeller.

Shakhtar je dobro otvorio nastavak susreta. Douglas Costa je dobro pokušao u dva navrata, ali prvo Weidenfeller brani, a potom šut odlazi uz desnu stativu domaćeg golmana. Marco Reus je u 54. minuti uzvratio iz slobodnog udarca, a Pyatov je ovog puta bio siguran. Jakub Blaszczykowski je u 59. minuti riješio sve dileme oko pobjednika. Gundogan je šutirao, Pyatov kratko odbio loptu, a na pravom mjestu se našao Blaszczykowski, koji je mirno pogodio za 3:0.

Götze je pet minuta potom imao dobru priliku, ali je ovaj put Pyatov spasio svoj tim prave katastrofe u ovom susretu. U 74. minuti Kevin Grosskreutz je imao dobar pokušaj sa vrha kaznenog prostora, ali je Pyatov ponovo odbranio. Veliku priliku je imao Shakhtar u 83. minuti. Luiz Adriano je bio sam pred Weidenfellerom, no golman Dortmunda je sjajno odbranio.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, te Borussija sasvim zasluženo ide u četvrtfinale Lige prvaka.


DOR1SHA0 by Samusleep
DORT2SHA0 by Samusleep
DOR3SHA0 by Samusleep

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.