Borussija preuzela vrh tabele
Duel Nurija Sahina i Elkina Sotoa na današnjem susretu

Bundesliga, 10. kolo, Mainz - Borussija Dortmund 0:2

Borussija preuzela vrh tabele

Mainz je na svom Am Bruchweg stadionu imao priliku da ostane na čelu tabele, no to je prepustio Borussiji iz Dortmunda u njihovom međusobnom okršaju koji je završio pobjedom gostiju od 0:2.

U pretposljednjoj utakmici 10. kola njemačke Bundeslige sastale su se dvije ekipe sa vrha tabele. Do ovog kola Maniz je bio prvolasirana ekipa njemačkoj prvenstva, dok se Borussija nalazila na drugom mjestu, međutim nakon njihovog međusobnog okršaja zamijenili su mjesta.

U prvom dijelu utamice vidjeli smo jedan gol u mreži Maiza, a vodstvo Borussiji je donio 18-godišnji veznjak Mario Götze. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Pobjedu tima iz Dortmunda je potvrio Argentinac koji nastupa za paragvajsku reprezentaciju, Lucas Ramón Barrios Cáceres u 67. minuti i to na asistenciju sjajnog Marija Götzea.



Ma - Bo 0-2 www.rojadirecta.org
Uploaded by kehl3. - Basketball, baseball, pro wrestling and more sports videos.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.