Borussiji minimalna pobjeda nad Augsburgom

Bundesliga

Borussiji minimalna pobjeda nad Augsburgom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borussije Moenchengladbach savladali su večeras u prvom susretu 30. kola njemačke Bundeslige ekipu Augsburga rezultatom 1:0.

Domaći sastav je veoma dobro otvorio susret i na samom početku su stvorili nekoliko dobrih prilika. Do vodstva su došli u 27. minuti i to sa bijele tačke. Kevin Vogt je oborio Mlapu, te je dobio crveni karton, a odgovornost je preuzeo  Filip Daems koji je bio precizan za vodstvo Borussije od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je domaći tim dominirao. Stvarali su prilike pred golom Augsburga, a najbolju je imao Mike Hanke u 73. minuti susreta, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Do kraja je Borussija imala još nekoliko dobrih pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao, pa su sva tri boda ostala u Moenchengladbachu.

 


MON 1-0 AUG by Samusleep

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.