Borussijino čudo od djeteta postalo najmlađi strijelac u historiji UEFA Youth lige

Moukoko pogodio protiv Intera

Borussijino čudo od djeteta postalo najmlađi strijelac u historiji UEFA Youth lige

"Wunderkind" Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko postao je najmlađi igrač kojem je pošlo za rukom upisati se u strijelce na jednom meču UEFA Youth lige (omladinske Lige prvaka).

UEFA Youth League je takmičenje za U19 timove, a mladi Moukoko je u trenutku postizanja gola (danas) imao 14 godina, 10 mjeseci i 29 dana.

Inače, Moukoko je rođen u Kamerunu, ali je već nastupao za U16 reprezentaciju Njemačke, a nedavno je i selektor A tima ove zemlje Joachim Low govorio o njemu. Ako se Moukoko nastavi razvijat ovim tempom ne bi čudilo da za nekoliko godina postane i član seniorske selekcije Njemačke.

Nastupajući za omladinske selekcije Borussije Dortmund Moukoko je već postigao 106 golova (ukupno 69 nastupa), a za U17 tim je debitovao sa svega 12 godina.

Danas je Moukoko pogodio u meču UEFA Youth lige protiv Intera. On je doveo svoj tim u vodstvo u osmoj minuti susreta, ali su omladinci Nerazzurra na kraju slavili ubjedljiv trijumf - 4:1.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
On ako ima 14 godina ja imam 3
2 3
gaziiiiJAaaa
Rodio se sa 11 godina..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi