Bosanac debitovao u dresu Gladbacha

Bosanac debitovao u dresu Gladbacha

U njemačkoj Bundesligi ligi u prošlom kolu debitovao je još jedan fudbaler iz Bosne i Hercegovine.

Naime, mladi i veoma talentovani Branimir Hrgota, mladi napadač iz Jonkopinga (rođen 1993. godine), čiji su roditelji iz Kaknja debitovao je u dresu slavne njemačke ekipe, Borussije iz Moenchengladbacha.

Hrgota je ušao u igru u posljednjih petnaest minuta igre u utakmici protiv Hoffenheima, a sedmicu ranije postigao je i svoj prvi gol u dresu Gladbacha u trening utakmici protiv Velberta.

Ovaj mladi fudbaler nastupao je za kadetsku reprezentaciju Švedske, a prate ga i skauti Hrvatskog nogometnog saveza. Ipak, Hrgota ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, ali za sada niko iz N/FSBiH ga nije kontaktirao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.