Bosanac debituje za Švedsku protiv Kosova: "Važno je da budem ono što jesam"

Čekaju ga prve minute u dresu Švedske

Bosanac debituje za Švedsku protiv Kosova: "Važno je da budem ono što jesam"

E. Škorić

Darijan Bojanić, nogometaš Hammarbyja čiji roditelji su porijeklom iz BiH, debitovaće za reprezentaciju Švedske.

Za mjesec dana u Kataru će Švedska odigrati prijateljski meč protiv Kosova, a među 25 igrača na spisku švedskog selektora je i Bojanić, koji će tako upisati debi.

"Očito je to sjajan osjećaj koji govori da ste uradili nešto dobro ove sezone i nagrada za vaš trud", rekao je Bojanić, pa je dodao:

"Šta mi je najvažnije na tom turniru? Da budem ono što jesam, da budem dobra osoba izvan terena i na terenu da dajem sve od sebe. Dobro je što turnir traje 10 dana, imamo dovoljno vremena da se dokažemo. Bit će zaista zabavno i jedva čekam dak krene".

Ove sezone Bojanić je za Hammarby zabio četiri pogotka i tome dodao 12 asistencija, a u novi Ibrahimovićev tim došao je tokom ljeta kao slobodan igrač iz Helsingborga. Zasad jako dobro gura, jedan je od najboljih igrača u prvenstvu.

Sakupio je u prošlosti i desetak nastupa u mlađim selekcijama reprezentacije Švedske.

S obzirom da BiH "upada" u grupu sa Švedskom, Španijom i Poljskom ako se plasira na Euro, nije isključeno da ovog nogometaša gledamo u utakmici protiv svoje zemlje.

Top Komentari

United_HZ
Od onog trenutka kada je postao švedski reprezentativac on više nije Bosanac, yebo vas on
7 2
Emir
Njegovo pravo da igra gdje hoce, na posljetku Svedska mu je pruzila utociste i priliku da se afirmise, tako da je i red da igra za njih.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi