Bosanci ponovo u modi u Teplicama

Džeko otvorio vrata našim fudbalerima

Bosanci ponovo u modi u Teplicama

A. Beganović

Evropski uzlet našeg reprezentativca Edina Džeke vezan je za češke Teplice u kojima danas igraju četvorica naših internacionalaca i potajno se nadaju da će krenuti stopama Dijamanta.

UEFA.com danas donosi priču o Teplicama posebno se osvrčući na naše internacionalce. Teplice su trenutno lider češkog fudbalskog prvenstva, a jedna od glavnih zvijezda kluba je Aidin Mahmutović.

„Tri godine nakon Edina Džeke bosanskohercegovački igrači ponovo su uzdrmali Teplice. Popularni Staklari su iznenađujući lider češkog prvenstva, a nakon osam kola i dalje su neporaženi unatoč tome što u klub nije stiglo niti jedno zvučnije pojačanje“, piše UEFA.

U tekstu se navodi da najviše pažnje privlači Aidin Mahmutović, koji je u dosadašnjem djelu prvenstva postigao tri pogotka i koji je kao i bosanskohercegovački Dijamant igrao godinu dana u Ustiju na pozajmici. Da li će karijera Mahmutovića ići Džekinim smjerom pokazat će vrijeme koje je ispred nas.

Podsjetimo, pored Mahmutovića važne karike u momčadi Teplica su Samir Merzić i Admir Ljevaković, dok još jedan mladi bosanskohercegovački fudbaler, Alen Melunović, čeka svoju priliku.

A ovako je Džeko u dresu Teplica tresao protivničke mreže...



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.