Bosanski karaoke u centru Rige

Poveća grupa vjernih navijača fudbalske reprezentacija BiH koja je još jučer stigla u Rigu kako bi bodrila Zmajeve na putu ka Svjetskom prvenstvu, centar mirnog baltičkog grad pretvorila je u plavožutu fan zonu.

Sjevernu noć Bosanci i Hercegovci proveli su uz pjesmu i u odličnom raspoloženju. Svaki bar u centru grada naprosto je okupiran od strane navijača, a Fanatocosi su preuzeli i mikrofone, DJ pulteve i bine. Od sinoć, Riga je grad Bosanaca i Hercegovaca, a tek danas očekuje se da stigne veći dio navijača.

Na jednoj od otvorenih scena u centru grada, Bosanci i Hercegovci su na iznenađenje domaćina organizovali i svoju karaoke noć sa koje vam donosimo i ovaj video prilog.

Zanimljivo je da Skonto stadiona kojem će Zmajevi igrati svoju utakmicu, iako najveći u Latviji,  uopšte nema tribinu, pa čak ni ogradu iza jednog od golova. Teren je u potpunosti otvoren prema povećem parkingu i biće vrlo zanimljivo gledati kako Latvijci planiraju riješiti pristup sa ove strane. Ukoliko današnji dan bude tekao kao jučerašnja noć, oni ipak o tome neće ni odlučivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.