Bosna i Hercegovine je za Izraelce neprijateljska zemlja!?

Prema pisanju izraelskih medija

Bosna i Hercegovine je za Izraelce neprijateljska zemlja!?

Jasno je da na Bilinom polju nije lako igrati bilo kojoj selekciji koja dođe u goste Zmajevima. Pun stadion i užarena atmosfera uvijek su dodatni adut naših fudbalera, ali i vjetar u leđa i 12. igrač.

Fudbaleri Izraela su u posljednje dvije utakmice kvalifikacija upisali dva poraza. Izabranici Elija Gutmana su poraženi od Velsa (3:0) i Belgije (1:0), a loš dojam iz ova dva meča žele popraviti u duelu protiv naše reprezentacije.

Za susret s našom reprezentacijom Izraelci su se pripremali u Austriji, odakle će iz Beča avionom stići u Sarajevo. Pisanje izraelskih medija i suviše je tendenciozno, a nekih od njih su našu domovinu okarakterisali kao "neprijateljsku zemlju". Tako će njihovim fudbalerima biti zabranjeno napuštanje hotela, što je dogovoreno na sigurnosnom brifingu danas.

Izraelski reprezentativci će imati i dvojicu "stražara" koji će se brinuti za njihovu sigurnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.