Bosna rasterećena u Kaknju

Prva liga FBiH

Bosna rasterećena u Kaknju

U okiru 4. kola Prve lige Federacije BiH, nogometaši visočke Bosne danas gostuju u Kaknju kod Rudara. Mečevi između Rudara i Bosne uvijek su privlačili veliku pažnju gledalaca, pa tako ni ovog puta neće biti izuzetka.

Nakon tri odigrana kola obje ekipe su bez poraza, s tim da treba napomenuti da Visočani nisu još primili gol u tekućoj sezoni. Kako najavljuju iz tabora Visočana, oni idu da se nadigravaju, bez nekog posebnog imperativa. Jedan od igrača koji bi mogao donijeti prevagu na stranu Bosne je Mirza Čakić, igrač koji je odlučio i ovu sezonu provesti u Visokom, iako je, kako smo već ranije pisali, imao mnogo ponuda. O sutrašnjem meču Čakić kaže:

"Mi u ovu utakmicu ulazimo rasterećeno, idemo se nadigravati s domaćinima, želimo dokazati da ova mlada ekipa Bosne ima budućnost i da će se boriti za vrh tabele. Poznajemo protivnika jako dobro i znamo koje su njihove ambicije. Nadam se da će utakmica proteći u fer i korektnoj igri, i nadam se da će i na tribinama biti sportska atmosfera. "

Ranijih sezona u Bosni i Rudaru bilo je puno igrača koji su nosili dres oba kluba. Jedan od njih je i kapiten i ponajbolji igrač Bosne Mirza Džafić. Za SportSport.ba Džafić kaže:

"Za nas su utakmice protiv Rudara uvijek bile veliki izazov, pa tako ni ovaj put neće biti izuzetak. Ekipe se poznaju jako dobro, i mislim da će ova utakmica opravdati epitet derbija, jer su obje ekipe jako dobro otvorile sezonu. Ulogu favorita prepuštamo domaćinima, a mi ćemo tražiti svoje šanse i nadam se iskoristiti ih na najbolji način, te tako još jednom obradovati naše navijače."

Što se tiče igračkog kadra za Bosnu neće nastupiti povrijeđeni Hodžić i Genjac, ostali igrači su spremni i čekaju svoju šansu.

Raspored 4. kola:


SAŠK Napredak - Krajišnik          
Orašje - Slaven          
Posušje - Goražde          
Zepče - Vitez          
Rudar (K) - Bosna          
Igman - Jedinstvo
Budućnost - Iskra
GOSK Gabela - Omladinac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.