Bošnjak: Biće krivičnih, a i prekršajnih prijava
FOTO: Bljesak.info

Nakon sinočnjih sukoba

Bošnjak: Biće krivičnih, a i prekršajnih prijava

Adnan Beganović

Sinoć oko 18:30 minuta za sada nepoznata lica, a preptostavlja se da se radi o navijačima Zrinjskog, napala su autobus u kojem su se nalazili navijači Čelika, koji su se vraćali iz Širokog Brijega sa Kup susreta.

Glasnogovornik MUP-a HNK-a, Srećko Bošnjak, u izjavi za Studio88 potvrdio je da je došlo do sukoba, te da je policija iz vatrenog oružja pucala u zrak kako bi zaštitila život građana i vlastite živote.

„Prilikom napada na autobus ukupno je razbijeno sedam bočnih stakala na autobusu sa lijeve i desne strane kao i prednje i zadnje vjetrobransko staklo autobusa. Istom prilikom lakše tjelesne ozljede od udarca kamenom zadobila su dva navijača i nakon toga grupa navijača Čelika izašla je iz autobusa i napala vozilo marke mercedes koje se slučajno kretalo iza njih a kojim je upravljao Z.C. Tom prilikom udaraju ga metalnom šipkom i nanose mu tjelesne povrede u vidu podljeva u predjelu oka i glave. Taj napad policija je pokušala spriječiti, naredila je razlaz i prestanak napada. Međutim nakon što zapovijedi policijskih službenika nisu ispoštovane, policija je u zaštitu života građanina i zaštite vlastitih života bila prinuđena ispaliti nekoliko hitaca u zrak u cilju zastrašivanja i prestanka napada. Tada je napad prestao“, istakao je za Studio 88 Srećeko Bošnjak.

"Trenutačno identificiramo napadače na autobus sa navijačima Čelika i imamo podatke o osobi koja je nanijela povrede vozaču mercedesa. Mislim da ćemo određeni broj osoba procesuirati krivično a određeni prekršajno zbog svih ovih nemilih događanja“, dodao je Bošnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.