Bošnjaković: Zrinjski je favorit, ali bodove nikome unaprijed ne predajemo

Optimizam u redovima Tuzlaka

Bošnjaković: Zrinjski je favorit, ali bodove nikome unaprijed ne predajemo

E. Dindić

U okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode na Tušnju dočekuju aktualnog prvaka ekipu Zrinjskog iz Mostara. Tim povodom danas je u prostorijama Slobode organizirana press-konferencija, a prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba kluba sa Tušnja Milenko Bošnjaković, te kapiten ekipe Perica Ivetić. 

Šef stručnog štaba Slobode Milenko Bošnjaković nije krio optimizam pred sutrašnji duel.

" Nama u subotu dolazi aktualni prvak, jedna jako ozbiljna ekipa. U svim segmentima su posložili na jednom vrhunskom nivou. Oni su blagi favoriti, ali na Tušnju pred našom publikom nikome ne predajemo tri boda unaprijed. Jednom pametnom igrom, pokušamo da učinimo sve da rezultat odvedemo u pozitivnom smjeru. Najveći problem ove ekipe je što smo se sklapali u hodu, ali brzo smo došli na svoje. Trebaće nam malo vremena da to sve posložimo kako treba, idemo svako utakmicu, kolo po kolo. Za Zrinjski smo se spremili i nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu. Svi fudbaleri su spremni, i nemamo ni jednog povrijeđenog fudbalera osim Azira Muminovića. Moram samo dodati da nije sramota izgubiti, ali sramota je za 90 minuta ne uraditi nijedan potez vrijedan pažnje, odnosno dati sve od sebe i oznojiti dres Slobode na svakoj utakmici", rekao je Bošnjaković.

Kapiten Perica Ivetić istakao je da dolazi najbolja ekipa u državi, ali da se i Sloboda pita nešto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

" Prva utakmica protiv Zrinjskog, dolazi nam najbolja moguća ekipa u državi. Ne možeš poželjeti bolji početak sezone. Utakmica protiv Zrinjskog svakom fudbaleru u Slobodi, treba da bude motiv da vidimo gdje smo. Pozivam sve navijače , ljubitelje Slobode, ljudi kojima je crveno-crna boja u srcu, da dođu i podrže nas, jer mnogo je ljepše kada čuješ huk sa tribina jednostavno dobiješ motiv. Moramo Slobodu dovesti u mirnu luku, te našim navijačima prirediti dobru sezonu, da imaju što manje stresova, i nerviranja kao što smo to napravili u prošloj sezoni", rekao je Ivetić

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi