Boubacar Sanogo zamjena za Ibiševića
Boubacar Sanogo (desno) stiže u redove Hoffenheima

Čelnici Hoffenheima odlučili

Boubacar Sanogo zamjena za Ibiševića

Svjesni da nemaju mnogo vremena čelnici Hoffenheima brzo su pronašli zamjenu za Vedada Ibiševića, najboljeg strijelca Bundeslige i „Idola nacije“ u BiH.

Tako će u vrhu napada jesenjeg prvaka Bundeslige igrati Boubacar Sanogo, član Werdera iz Bremena koji dolazi na pozajmicu do kraja sezone, inače reprezentativac Obale Slonovače.
Sanogo nije često imao priliku da ove sezone igra za ekipu iz Bremena, a u Hoffenheimu su procijenili da će se brzo uklopiti u njihov tim i koncepciju igre.

“Izuzetno mi je drago što ću pomoći svom novom timu u nastojanju da dođe do prve titule prvaka Njemačke. Neće biti lako, ali je Hoffenheim pokazao da ima kvalitetne igrače i da može igrati protiv najjačih“, poručio je Sanogo.

Podsjetimo, Ibišević je uspješno operisan i nalazi se na kućnom liječenju, a već je krenuo na terapije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.