Bougherra: Nemamo šta izgubiti

Tako se igra

Bougherra: Nemamo šta izgubiti

Edmir Škorić

Alžirov stoper Madjid Bougherra tvrdi kako je pritisak na Engleskoj, pred utakmicu ova dva rivala u skupini C.

Alžir je u prvom susretu minimalno poražen od Slovenije (1:0), dok je Engleska remizirala sa Sjedinjenim Američkim Državama (1:1).

"Engleska ima velike igrače sa mnogo isksutva. No, našim igračima je ovo prvo Svjetsko prvenstvo i nemamo šta izgubiti. Ne razmišljamo samo o SP-u, već i o budućnosti. Potrudit ćemo se da u dobroj slici pokažemo Alžir. Imamo dobar duh i nemamo šta izgubiti", poručuje 24-godišnji igrač Alžira.

Bougherra očekuje da izabranici Fabio Capella odigraju puno bolje, za razliku od prve utakmice protiv SAD-a.

"Rezultat ne godi Engleskoj, ali nama daje priliku jer su nam obje reprezentacije na samo jedan bod. Engleska je favorit, ali velike momčadi obično slabije otvaraju natjecanje. Očekujem da Engleska bude puno bolja", dodaje Bougherra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti