Bougherra: Postoji pravda u svijetu
Bougherra je odigrao odličnu utakmicu

Južna Afrika 2010

Bougherra: Postoji pravda u svijetu

Velika utakmica između Alžira i Egipta prepričavaće se još dugo. Feničani su bili bolji od Faraona na neutralnom terenu u Sudanu sa 1:0 nakon što su u grupnoj fazi završili s istim brojem bodova, međusobnim duelom i gol razlikom.

Jedan od najboljih pojedinaca velike alžirske pobjede svakako je štoper Rangersa Madjid Bougherra koji nakon utakmice nije skrivao oduševljenost pobjedom , posebno što je izvojevana protiv velikog rivala.

"Vrlo sam sretan jer smo pokazali da postoji pravda u svijetu. Igrali smo dobro i pobijedili i možemo reći Egiptu, ušutite. Bila je teška utakmica, oni su igrali dobro i čvrsto. Mi smo čekali svoju priliku i onda napali i postigli gol, a Egipat nije i to je to".

Alžir se ovom pobjedom našao na SP-u prvi put nakon Meksika 1986. godine kada su ispali u prvom krugu. Ovaj put Alžir ima solidan tim s nekoliko odličnih igrača kao što su Bougherra, Meghni, Ziani ili Saifi i ne bi čudilo ako naprave i neki ozbiljniji rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.