Bougherra: Spreman sam ponovo igrati

Reprezentativac Alžira

Bougherra: Spreman sam ponovo igrati

Edmir Škorić

Majid Bougherra, stoper Alžira, kaže kako je spreman, te da je teška povreda za njega sada samo "loše sjećanje".

Majid Bougherra, igrač škotskog Glasgow Rangersa, nedavno je imao tešku povredu zbog koje je propustio veliki dio sezone. No, sada je, kako sam ističe, spreman za Svjetsko prvenstvo. Sa Hassanom Yebdom i Carl Medjanijem u Njemačkoj se pridružio ostatku alžirske reprezentacije.

"Nisam osjećao nikakvu bol. Trenirao sam sa momčadi normalno, kao i uvijek. Spreman sam se ponovo natjecati, ali neću preuzimati veliki rizik. Moja ozljeda sada je loše sjećanje", kazao je Bougherra, koji dodaje.

"Ono što je sada najvažnije, spreman sam ponovo da igram".

Alžir je u prijateljskoj utakmici prije nekoliko dana poražen u Dublinu od Republike Irske rezultatom 3:0.

"Moramo zaboraviti poraz i misliti o tome što nas čeka u narednim danima. Ta utakmica sa Irskom mora biti pouka za nas. Naučilo nas je nekim važnim lekcijama i učinit ćemo sve da to popravimo na SP-u", dodaje Bougherra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.