Bournemouth već uveliko traži zamjenu: Je li ovo znak da Asmir Begović odlazi?

Bh. golman ne želi sjediti na klupi

Bournemouth već uveliko traži zamjenu: Je li ovo znak da Asmir Begović odlazi?

M. Šljivak

Bh. golman Asmir Begović nikako nije zadovoljan činjenicom da je izgubio mjesto prvog golmana u Bournemouthu.

"Naravno da sam frustriran, želim da branim, to uvijek želim. Nikada nisam bio sretan na klupi i da gledam kako ostali igraju", rekao je Begović.

Asmir je izgubio mjesto prvog golmana od Artura Boruca, a sve se više spominje mogućnost da će nakon svega 31-godišnji Begović i napustiti klub.

Bournemouth već razmatra opcije zbog mogućeg gubitka Begovića, a engleski mediji tvrde da bi dres ovog tima mogao obući aktuelni golman Burnleyja Nick Pope.

Sjajni čuvar mreže nakon povratka od povrede nije dobio previše prostora pored Toma Heatona i Joea Harta i nastupio je samo dva puta.

S obzirom na to da mu ugovor ističe u ljeto 2020. godine, Burnley je spreman da ga proda. Traže 12 miliona funti za njegove usluge, a Bournemouth je spreman ponuditi tu cifru.

Pope bi tako mogao zamijeniti Begovića na golu Bournemoutha, a Asmir bi u tom slučaju morao tražiti novi klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za bh. golmana otvoren interes je pokazao Crystal Palace. Londonski klub traži iskusnog čuvara mreže, pa bi Begović mogao stati na gol ovog tima.

Podsjetimo, Asmir je u Bournemouth stigao 2017. godine iz Chelseaja. Međutim, nije se naročito proslavio i primio je 103 gola u 60 nastupa, nakon čega je Eddie Howe odlučio da ga skine sa gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi