Božičić: Nemamo pravo na kiks

Borac dočekuje GOŠK

Božičić: Nemamo pravo na kiks

Adnan Beganović

Borac će poslije Čelika i Slobode sutra pokušati da zabilježi i treću pobjedu u nizu koja bi ovaj sastav dovela do željenog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Protivnik je sastav GOŠK gabele koji se bori za opstanak.

"Ja se ne bih složio sa onima koji kažu da je pobjeda protiv GOŠK-a ključna u borbi za Evropu. Mi GOŠK moramo pobjediti, ali i kad to uradimo neće biti sigurno putnici za međunarodnu scenu. Moramo igrati maksimalno ozbiljno sve dok u teoretski ne obezbjedimo plasman u Ligu Evrope", rekao je trener Borca Slaviša Božičić.

Borac će u srijedu protiv GOŠK-a igrati oslabljen, jer zbog povrede nema Krunića, a Draško Žarić nije nastupio u Tuzli, također zbog povrede i za njega je ova sezoen završena.

"Vraćaju nam se u ekipi Ivetić, Stakić i Stpaur, pa će oni sigurno nadomjestiti to što neće uigrati Krunić i Žarić, ali i što u sastavu zbog kartona neću moći da računam na Grahovca i Radulovića. Mi idemo na pobjedu jer kiksa ne smije biti. Evropa nam je na dohvat ruke i moramo da je dohvatimo", zaključio je Božičić.

Utakmica između Borca i GOŠK-a igrat će se u srijedu od 17 sati u Banjoj Luci.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.