Božičić umjesto Krunića, dolazi Bešlija
Krunić je za Ahmedbegovića odradio ono što je trebalo

Posljednji Ahmedbegovićev trzaj

Božičić umjesto Krunića, dolazi Bešlija

Svaki put kada mu je dobrano uzdrmana stolica, Samir Ahmedbegović, dugogodišnji, neuspješni v.d. direktora FK Željezničar posegne za (ne)mogućim riješenjima.

To nije slučaj ni u ovom zimskom prelaznom roku. Iako prvotimcima koji se usude da ga pitaju kada će dobiti svoje plate, uspješno eskivira odgovore pravdanjem da napušta klub, Ahmedbegović preko svojih satelita opet počinje lansirati priče o dovođenju ekstra igrača, kako bi „kupio“ navijače i tako ostao na svojoj funkciji u premijerligašu sa Grbavice.

Nakon što mu je propao angažman Miroslava Ćire Blaževića za trener, „haver“, kako ga zovu na Grbavici u Dolinu ćupova sada želi vratiti Mirsada Bešliju, nekadašnjeg reprezentativca BiH koji je prije dvije godine iz Želje prešao u belgijski Genk, a kasnije je nosio i dres škotskog Hartsa.

„Sredinom prošle sezone pokušavali smo doći do Bešlije koji bi bio veliko pojačanje za mladu ekipu Željezničara. Navijači ga pamte kao jednog od najboljih fudbalera posljednjih godina, i nadamo se da ćemo postići dogovor. Prvi razgovori su već obavljeni, već početkom naredne sedmice pokušat ćemo utanačiti sve detalje oko transfera. Mirsad je zainteresiran za dolazak na Grbavicu“, izjavio je Ahmedbegović za Dnevni avaz.

Drugi primjer Ahmedbegovićevog „farbanja“ navijača je priča o angažmanu Slaviše Božićića za trener. Bivši strateg Modriča Maxime sa kojom je prošle godine osvojio titulu, sasvim je sigurno da posjeduje kvalitet, međutim, jasno je da ga Ahmedbegović želi angažovati kako bi ponovo sve držao u svojim rukama. Ahmedbegoviću i njemu sličnima nije palo na pamet da razmisle o, recimo, Amaru Osimu, sa kojim je Željo harao domaćom scenom, ili Milomiru Odoviću, pod čijom dirigentskom palicom su „plavi“ igrali najljepši fudbal u državi...

Nije teško zaključiti da Ahmedbegović i njemu slični „grobari“ fudbala koji na Grbavici glume šerife ne žele trenera kojem će u prvom planu biti kvalitet, jer u tom slučaju oni neće moći zadovoljavati svoje sitne, lične interese. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti