„Božja ruka“ približila Scudeto
Mourinho ga vratio u vrhunsku formu: Adriano

Seria A, vječiti derbi

„Božja ruka“ približila Scudeto

Inter je savladao Milan u vječitom derbiju italijanske Serije A golovima Adriana i Stankovića, ali je Brazilac prvi gol postigao rukom. Adriano je loptu zahvatio glavom, ali je ona pogodila njegovu ruku i prevarila Abbiatia, Milanovog čuvara mreže.

Milanezi su protestvovali, ali je vrlo brzo Stanković povećao prednost na 2:0. Bila je to klasična akcija Intera, duga lopta na Ibrahimovića spuštena je za reprezentativca Srbije koji je topovskim udarcem pogodio mrežu.

Bio je to rezultat prvog poluvremena u kojem je Milan imao dominaciju i više prilika, ali bez uspjeha. U nastavku su Milanezi krenuli na sve ili ništa. U takvoj igri otvorio se prostor napadačima Intera da postignu još koji gol, ali greške spore odbrane „crveno-crnih“ kojoj su komandovali Maldini i Kaladze nisu iskoristili Adrianio i Ibrahimović. Tačnije, Abbiati je bio veoma raspoložen. Imao je i Milan svoje prilike, ali je i Cesar bio sa sto ruku. Nakon Inzagijevog ulaska igra se rasplasmala, a veteran Milana postigao je i gol koji mu je opravdano poništen.
Na kraju se čula pjesma Pazza Inter amala...

Poredak
Inter 56, Juventus 47, Milan 43, Fiorentina 42, Genoa 41, Roma 40, Cagliari 37, Atalanta 36, Palermo 36, Napoli 35, Lazio 32, Udinese 31, Siena 27, Catania 27, Sampdoria 26, Bologna 23, Lecce 22, Torino 20, Chievo 20, Reggina 17.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.