"Braco, čuvaj me se"

Eldin poručio Adiju

"Braco, čuvaj me se"

Adnan Beganović

Fudbaleri Željezničara u prvom susretu četvrtfinala kupa Bosne i Hercegovine sinoć su na Grbavici sa 2:0 savladali momčad Čelika, čiju mrežu je načeo nekadašnji igrač zeničkog premijerligaša Eldin Adilović.

Napadač Željezničara nastavio je izluđivati golmane bh. klubova. Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu, što je i sasvim normalno zbog promjene sredine, Adilović iz utakmice u utakmicu pokazuje svoje kvalitete.

"Ušao sam u seriju, no opet ponavljam, da za to velike zasluge idu i mojim saigračima. Napadač bez dobre vezne linije, bez lopti kojim me hrane moji saigrači, ne može doći do izražaja", za SportSport.ba govori najbolji strijelac Premijer lige Eldin Adilović.

"Postigao sam pogodak i bivšem klubu i presretan sam jer sam nastavio svoj golgeterski niz. S druge strane osjećaji su malo pomješani jer u Čeliku sam napravio prve fudbalske korake, no takav je život nas profesionalaca. Željezničar je sada moj klub i sve što želim je uspjeh istog", dodao je Adilović.

Vremena za slavlje u redovima momčadi s Grbavice nema mnogo jer već u subotu je na rasporedu veliki gradski derbi u kojem će Eldin pokušati savladati brata Adija, koji brani za Sarajevo.

"Biće to posebna utakmica za nas Adiloviće. Na jednoj strani sam ja, a na drugoj brati Adi. Međutim, poručujem mu da neću imati milosti. Došlo je vrijeme da i momčad u kojoj ja igram pobijedi onu Adijevu. Do sada smo dva puta bili na suprotnim stranama i brat je uspješniji, no svakoj seriji dođe kraj", rekao je napadač Željezničara i dodao:

"Mislim da smo u ovom trenutku bolja momčad, što ćemo pokazati i na terenu. Respektujemo komšije, ali na Grbavici ovaj put nemaju šta tražiti. Uz pomoć vjernih navijača na svoj konto stavit ćemo nova tri boda."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije