Braco na klupi proslavio trijumf Juvea
Del Piero je doveo Juventus u vodstvo

Juventus u derbiju bolji od Milana - 4:2

Braco na klupi proslavio trijumf Juvea

Hasan Salihamidžić, naš bivši fudbalski A reprezentativac sa klupe za rezervene igrače odgledao je večerašnji trijumf njegovog Juventusa koji je na Dela Alpiju savladao Milan rezultatom 4:2.

Stara dama je bolje otvorila utakmicu i već u 16. minuti povela preko Alessandra Del Piera koji je bio precizan sa bijele tačke. Milan je brzo odgovorio i preko Pata u 31. minuti izjednačio na 1:1. Ipak, domaće igrače izjednačujući gol nije pokolebao pa je Chiellini tri minute kasnije ponovo donio prednost od 2:1. Do kraja prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti Amauri je povisio na 3:1.

Nadu da bi Torino mogli napustiti neporaženi gostima sa San Sira vratio je Ambrosini golom u 52. minuti utakmice. No, kada je Zambrotta u 66. minuti zbog drugog žutog kartona morao ranije u svlačionicu, bile je lako predvidjeti da Milan ne može do pozitivnog rezultata. To je potvrdio i Amauri golom u 69. minuti za konačnih 4:2.

Juventus je trijumfom u velikom derbiju ostao na drugoj poziciji sa šest bodova zaostatka iza lidera Intera koji nakon 16 kola ima 39 bodova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.