Braga blizu senzacije, Metalist siguran

Kraj za prošlosezonske finaliste

Braga blizu senzacije, Metalist siguran

M. Maksimović

Nakon branitelja naslova Porta, od Evropske lige se oprostio i prošlogodišnji finalist, ekipa Braga. Bešiktaš je imao ogromnu prednost iz prve utakmice (2:0), ali su na kraju njegovi najvijači na İnönü stadionu strepili do posljednje minute.

Stvari su se za Bešiktaš zakomplikovale u 24.minuti. Uporni Alan je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu na prvu stativu, a tamo je sjajno reagovao Lima koji postiže gol za 0:1. U drugom poluvremenu je odbrana Bešiktaša bila iskušenjima, a pritisak gostiju je bio sve jači kako se bližio kraj utakmice. Međutim, fudbaleri Brage nisu uspjeli kreirati mali podvig i Bešiktaš je prošao u osminu finala i pored minimalnog domaćeg poraza.

Ukrajinski Metalist je bio najubjedljivi u utakmicama 16/finala Evropske lige. Sastav trenera Myrona Markevicha je u dvije utakmice sredio Red Bull Salzburg sa ukupnih 8:2. U revanšu je prvi gol postigao Martin Hinteregger, ali gosti nisu poveli, jer je on zatresao vlasitu mrežu u 28.minuti. Jantscher je u 56.minuti izjednačio na 1:1, prije nego što su domaći u dvije minute potvrdili još jednu pobjedu. Cristaldo i Bianco su bili strijelci, a konačnih 4:1 postavio je Marlos tri minute prije kraja utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.