Braga dovela Frana Meridu na posudbu

Braga dovela Frana Meridu na posudbu

Atletico Madrid posudio je Frana Meridu Bragi na jednu godinu, potvrdio je to portugalski klub na svojoj službenoj stranici.

Nakon što su došli Eduardo Salvio, Bagi, Thiago i Arda Turan, mjesta za Meridu na Vicente Calderonu nije bilo, tako da je se priklučio Bragi na jednogodišnju posudbu.

Bivši veznjak Arsenala spreman je za novi početak u karijeri. Pokušat će u Portugalu pokazati svoje kvalitete i uvjeriti Atletico Madrid da mu ponovo ukaže priliku.

Merida je prošao omladinske selekcije Barcelone, a 2005. godine preselio je u Arsenal. Iako je bio jedan od najperspektivnijih španskih igrača, odigrao je samo 16 utakmica za prvi tim Topnika prije nego je prešao na Vicente Calderon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.