Brandao donio Marseillu pobjedu
Brandao proslavlja jedini gol na utakmici sa Lensom

La Ligue

Brandao donio Marseillu pobjedu

U danas odigrane dvije utakmice 31. kola fudbalskog prvenstva Francuske, Marseille je slavio pobjedu, slavivši sa minimalnih 1:0, dok su Boulogne i Toulouse remizirali, 1:1.

Marseille je na svom Vellodromeu došao do nova tri boda u dvoboju sa Lensom, slavivši sa minimalnih 1:0. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Brandao u 22. minuti utakmice. Olympique de Marseille je s nova tri boda došao u veoma izglednu poziciju da se na kraju sezone izbori za jedno od mjesta koje vode u Ligu prvaka, a ni naslov prvaka Francuske ne bi smio biti predaleko za klub iz luke sa juga Francuske.

Novajliji u La Ligue, ekipi Boulougnea, svaka je utakmica od velike važnosti, jer se ova ekipa grčevito bori za opstanak u društvu najboljih. Olivier Kapo povećao je tu nadu, kada je u 36. minuti doveo svoju ekipu u prednost protiv Toulousea, taj je rezultat ostao na semaforu sve do dvije minute prije kraja. U 88. minuti Toulouse je uspio izjednačiti, a strijelac gola vrijednog boda bio je Braate.

Večeras od 21 sat na programu je posljednji meč ovog kola u kojem se sastaju Auxerre i PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti