Brandao: Moja avantura s Marseilleom je završena

Brandao: Moja avantura s Marseilleom je završena

Edmir Škorić

Brazilski nogometni napadač Brandao potvrdio je kako krajem ove sezone napušta Marseille.

Brandao, koji je pogotkom izbacio Inter iz Ligef prvaka ove sezone, izjavio je kako želi nastupati u Evropi sljedeće sezone, a s Marseilleom to neće moći jer klub nije izborio nastup ni u jednom evropskom takmičenju.

 

Istakao je kako mu nije ponuđen novi ugovor na Veledromeu i sada će uzeti odmor prije nego odluči o svojoj budućnosti.

 

"Moj ugovor ističe u junu, tako da je ovo kraj avanture s Marseilleom. Niko u klubu, ni predsjednik ni bilo ko drugi, nije tražio od mene da ostanem", kazao je 31-godišnjag, dodavši:

 

"Prvo ću otići na godišnji odmor u Brazil prije nego razmislim o budućnosti. Razgovarat ću s mojim agentom, ali jasno da bih želio da igram u Evropi. Još uvijek, ipak, nisam dobio nikakve ponude".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Branao je u Marseille stigao 2009. godine iz ukrajinskog Šahtara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.