Branitelj naslova Kupa ispao u osmini finala

Valenciennes uspješniji od Lillea

Branitelj naslova Kupa ispao u osmini finala

Edmir Škorić

Aktuelni osvajač Francuskog kupa, Lille, ispao je u osmini finala istog. Izabranike Rudija Garcije izbacio je Valenciennes.

Lilleu ove sezone ne ide najbolje, iako su još uvijek na trećoj poziciji Le Championnata. Neočekivano su ispali večeras iz Kupa, gdje su branitelji naslova, jer su prošle godine u finalu s 1:0 savladali PSG.

Valenciennes je do velikog slavlja stigao golovima Mathieua Dossevija u 71, odnosno Vincenta Aboubakara u 78. minuti susreta. Nolan Roux uspio je smanjiti prednost domaćina dvije minute prije kraja, no Lille nije uspio u završnici doći do eventualnih produžetaka.

Ranije su četvrtfinale osigurali Rennes (slavio nad Evianom jučer) te Lyon, koji je danas na svom Gerlandu tek na produžetke, ukupnim rezultatom 3:1, eliminirao Bordeaux.

Francuski kup, osmina finala:

Rennes - Evian 3:2
Lyon - Bordeaux 1:1, 3:1
Valenciennes - Lille 2:1 (Dossevi 71, Aboubakar 75/ Roux 88)
Chateauroux - Montpellier (u toku)
Ajaccio - Jeanne d Arc (u toku)
Bourg - Peronnas - Marseille
Dijon - PSG
Quevilly - Orleans

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.