Branković: Premijer liga je mnogo bolja nego što sam mislio

Defanzivac Viteza za SportSport.ba

Branković: Premijer liga je mnogo bolja nego što sam mislio

Nogometaši Viteza nalaze se na odmoru do 15. januara, kada je šef stručnog štaba Ante Miše zakazao prozivku igrača.

Sigurno je da će Vitežani prvi dio priprema odraditi u Vitezu, dok će desetak dana boraviti u Međugorju, gdje će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

Informacija koja će svakako obradovati sve navijače ovoga kluba jeste što će i narednu polusezonu dres Viteza nositi 28-godišnji lijevi bočni Vladimir Branković. Ovaj igrač je u Vitez na opšte iznenađenje stigao negdje oko polovice prve polusezone i povrede su ga spriječile da pokaže sve svoje kvalitete. Za Vitez je Branković odigrao pet utakmica, a sigurno je da bi taj broj bio mnogo veći da nije imao probleme sa ozljedama.

Pouzdani defanzivac Viteza, za SportSport.ba govorio je o Vitezu, Premijer ligi, te ambicijama u narednom periodu.

Kao iskusan igrač iz inostranstv,a sve ljubitelje nogometa iznenadio je Vaš dolazak u Vitez.

"Odlično sam prihvaćen u Vitezu i osjećam se dobro i cijenjeno kao čovjek i igrač. Ljudi su tako korektni i u klub sam došao jer su mi neki prijatelji kazali sve najbolje o klubu i ljudima koji rade u njemu. Nijednog trenutka se nisam pokajao što sam došao u Vitez, samo mi je žao što su me ozlijede odvojile od terena, posebno kada smo u finišu polusezone igrali odlično i zaredali nekoliko pobjeda s kojim smo se primakli sredini tabele", kaže lijevi bočni Viteza.

Koliko Vitez može u nastavku prvenstva?

"Sigurno je da možemo mnogo više nego što tabela pokazuje, Vitez ima odlične ljude u klubu, došao je odličan trener i sigurno je da u drugom dijelu prvenstva možemo još više poboljšati svoju poziciju. Kada sam došao u klub, kazali su mi da je cilj za prvu sezonu u Premijer ligi opstanak u ligi, a ja sam siguran da ćemo mi završiti sezonu bolje plasirani nego sada. Ovaj klub bi u narednim sezonama mogao biti pravo otkrovljenje u BiH, a sa ovim načinom rada i funkcionisanjem kluba nije daleko ni plasman u neka od Evropskih takmičenja", ističe ovaj igrač koji je rođen u Beogradu.

Kako stoji Premijer liga BiH u odnosu na najjaču ligu Srbije u kojoj ste igrali?

"Mislim da je liga u Srbiji malo bolja, malo je sve više našminkano, popravili su stadione i infrakstrukturu, a kvalitet im svakako dodatni daju Partizan, Crvena Zvezda i Vojvodina. Premijer liga BiH sigurno je interesantnija, a klubovi iz donjeg dijela tabele pobjeđuju timove iz vrha tabele što baš nije slučaj u Srbiji. Suđenje je dobro i mislim kada bi se liga malo smanjila uz poboljšanje infrastrukture da bi Premijer liga mogla biti rame uz rame sa ligama u Srbiji i Hrvatskoj", mišljenje je Brankovića.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Iako je promijenio dosta klubova, ambicije su ponovo pronaći angažman u inostranstvu.

"Igrao sam u Srbiji za dosta klubova između ostalog Partizan, Vojvodinu, Napredak, Slobodu, ali ne mogu da zaboravim period igranja za Sheriff kada smo igrali Ligu prvaka. Ljetos sam trebao potpisati za Dinamo iz Bukurešta, ali je transfer propao zbog navodno moje povrede, koju su liječnici ustanovili na ljekarskom pregledu. Mislim da još mogu igrati na visokom nivou, nalazim se u najboljim godinama i sljedeće godine, nakon što se završi sezona u Premijer liga pokušat ću karijeru ponovo nastaviti negdje u inostranstvu", kazao je za SportSport.ba Vladimir Branković, sigurno jedno od najvećih imena i pojačanja koja su došla u Premijer ligu BiH u posljednje vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.