Brat Wesleyja Sneijdera pogodio za Utrecht
Rodney Sneijder

Holandska Eredivisia

Brat Wesleyja Sneijdera pogodio za Utrecht

Odigrane su danas tri utakmice osmog kola holandske Eredivisije, a pobjede su upisali Utrecht i Roda na domaćim terenima.

Utrecht je na svom terenu sa 3:0 savladao Waalwijk. Domaći su poveli u 16. minuti preko brata Wesleya Sneijdera, Rodneyja. Od 41. minute gosti su igrali sa igračem manje.

To su iskoristili domaći i u drugom dijelu utakmice postili još dva gola. Maartensson je u 63. minuti povisio na 2:0, a konačan rezultat utakmice postavio je Mulenga iz penala deset minuta prije kraja.

Vitesse i Heerenveen su podijelili bodove. Činilo se kako će utakmica završiti bez golova, no to se nije dogodilo. Bony je dvije minute prije kraja doveo domaće u vodstvo, a izjednačio je Gouweleeuw u posljednjim trenucima utakmice.

Roda je savladala Bredu sa 4:3. U prvom poluvremenu rezultat je galsio 3:1, a golove za domaće postigli su Malki (dva) i Delorge, dok je za goste pogodio Bayram. U nastavku za Rodu je gol postigao Vormer, a za Bredu Gudelj i Schalk, no to im nije bilo dovoljno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.