Bratstvo ambiciozno u novu sezonu

U Gračanici se traže još dva pojačanja

Bratstvo ambiciozno u novu sezonu

Novi federalni prvoligaš ekipa Bratstva iz Gračanice ambiciozno najavljuje predstojeću sezonu u kojoj će se sudeći po riječima predsjednika kluba i načelnika opštine Gračanica Nusreta Helića boriti za sam vrh tabele.

"Drugi dio prošle sezone ekipa je pokazala da je spremna za velike stvari. Sadašnji kostur tima čine igrači koji su u klubu nekoliko sezona što smatram dobrim, dovedeno je još par provjerenih igrača koji će se uz postojeći igrački kadar boriti, nadam se, za sami vrh tabele".

"Smatram da ćemo uz pojačanja poput Huseinbašića, Diabanga i povratnika Karađuza (Travnik) postati konkurentni i da ćemo u ovoj ligi ostati još dugi niz sezona gdje nam je objektivno i mjesto"-izjavio je za naš portal predsjednik kluba iz Gračanice.

Napominjemo,da pored gore navedene trojice igrača u klub pristigli: Sakušić, Šako i Terzić (Mladost Malešići), mladi Delić iz drugoligaša Bosne iz Mionice. Ali, uprava kluba sudeći po riječima predsjednika ne namjerava tu da stane i da su u potrazi za kvalitetnim lijevim bekom i veznim igračem.

Što se tiče tekućeg pripremnog perioda ekipa novog-starog federalnog prvoligaša u prijateljskim utakmicama igrala je promjenljivo.U pripremnom dvomeču protiv Slobode iz Tuzle jednu su utakmicu pobijedili minimalno 2:1, drugu minimalno izgubili 1:0, dok su na memorijalnom turniru u Doboj-istoku osvojili tek treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.